Bosnië

Bosnië

Algemene Informatie

Breng wat tijd door in de adembenemende natuurlijke schoonheid en rijkdom van Bosnië en Herzegovina. Hier vindt u ongerept forelwater dat over de hele wereld grote belangstelling opwekt bij vliegvissers. Dit gebied begint bekend te worden als een van de meest interessante vliegvisbestemmingen ter wereld. Ons aanbod bevat een groot aantal programma's aangepast aan verschillende belangen van onze klanten afkomstig van over de hele wereld.

Vis Informatie

De rivieren Pliva, Una, Unac & Ribnik zijn de meest adembenemende natuurlijke schoonheden. Deze krijt -gebergte rivieren van Bosnië en Herzegovina nodigt vliegvissers uit vanover de gehele wereld. Weevz Flyfishing Adventures is trots om deze rivieren exclusief te kunnen bieden aan de vliegvisser binnen de Benelux.

Pliva

De Rivier de Pliva heeft een buitengewone kleur, die door zijn schoonheid één van de mooiste rivieren is voor de vliegvisser in Europa. De Pliva is zeer rijk aan de inheemse vlagzalm, waarbij sommige vlagzalmen meer dan 60 cm in lengte kunnen bereiken. Hoewel u makkelijk een school met vlagzalm door het heldere water zult waarnemen, zal het vangen voor elke vliegvisser een uitdaging zijn. Door een overvloed aan voedsel in de rivier groeien de vissen extreem snel. Door het natuurlijke heldere water is het aan te bevelen om met dunne leaders te vissen. We kunnen de rivier de Pliva aanbevelen aan alle vliegvissers die de uitdaging willen aangaan om misschien de grootste vlagzalm van Europa te vangen.

Una

De rivier de Una is een bergrivier met een overvloed aan stroomversnellingen, watertrappen en watervallen. Op de bovenrivier tussen Martin Brod en Kulen Vakul is aan het westelijk deel een special visgebied dat rijk is aan bruine forel en vlagzalm. Elke gevangen vis is een ervaring op zich, omdat alle soorten in dit gebied absoluut wild en inheems zijn. De beste resultaten bereikt u met droge vliegen, nimfen en streamers. De Rivier Unac gaat over in de Rivier Una in de buurt van Martin Brod. Je bent eigenlijk aan het vliegvissen in het Una National Park met zijn vele watervallen en stroomversnellingen.

Unac

De rivier de Unac, met een breedte van ongeveer 30 meter is rijk aan grote regenboog- en bruine forellen. Veel van de gevangen vis heeft een lengte tot 40cm maar er zijn exemplaren bij die zelfs meer dan 2 kg wegen, hoewel in de diepere pools zelfs nog zwaardere vissen zwemmen. De forellen kunnen gevangen worden met droge vliegen, nimfen en streamers. De Unac staat bekend om de buitengewone aantallen regenbogen die de gehele dag op een droge vlieg gevangen kunnen worden! Dit stuk van de Ribnik is ongeveer 5 km lang en is zeer toegankelijk voor de vliegvisser. Omdat het zo ondiep is kunnen de vliegvissers op de meeste locaties van de rivier makkelijk oversteken.

Ribnik

De Ribnik is rijk aan grote wilde vlagzalm en bruine forel. De vlagzalm vertegenwoordigt ongeveer 70% van de vispopulatie. De meeste vlagzalmen zijn tussen de 45 en de 60 cm. Deze vlagzalmen zijn te vangen aan droge vliegen en nimfen, waarbij de vis de gehele dag actief is op de droge vlieg. De Ribnik kan tijdens de dag veel visactiviteit bieden.

Enkele andere rivieren in de nabije omgeving zijn de Sana en de Sanica. Ook is het eveneens mogelijk een combinatie trip te boeken in Kroatië en Slovenië om te vissen op de beroemde rivieren zoals de Gacka, Soca, Sava Bohinjka, Unec en Idrija. Dus waarom niet nog langer blijven...........? Gedurende de week is het mogelijk om op verschillende rivieren in dit gebied te vissen. Het aantal vliegvissers op al deze rivieren is niet gelimiteerd, daarom wordt er in de avond vaak besloten welke rivier er de volgende dag bevist zal worden. Kleine gasthuizen worden gebruikt in het gebied naast de rivier, met volledige service en volpension.

Seizoen

Het vliegvisseizoen loopt van 1 april tot 31 oktober. Het hoogseizoen loopt van april tot half juli en van september tot eind oktober.

De accommodatie

Alle aangeboden accommodaties zijn gekozen in de buurt van de vislocaties. Goede kwaliteit en vriendelijke service maken uw verblijf comfortabel en aangenaam. We hebben een succesvolle en langdurige samenwerking met de eigenaren van alle aangeboden accommodaties en het is belangrijk om te weten dat ze allemaal in een prachtige natuurlijke omgeving liggen.

Tijdens het vissen op de rivier Unac en Una bij Martin Brod wordt onze klanten aangeboden om te verblijven in pension "Saraj", een prachtig gebouw aan de oever van de rivier de Una. Het heeft 4 tweepersoonskamers, 4 driepersoonskamers en twee suites. Gelegen in Kulen Vakuf op slechts 10 minuten rijden van visplekken.

Tijdens het vissen op Pliva, Ribnik en Sanica Rivers wordt onze klanten aangeboden om te verblijven in pension Radoja, gelegen aan de rivier de Pliva, in de buurt van de vliegvisgebieden. Dit pension heeft vier tweepersoonskamers op twee niveaus, met woonkamer, badkamer en keuken op beide verdiepingen.

Prijzen

7 nachten, 6 dagen vissen, 4-5 personen € 850, - p.p 2-3 personen € 975, - p.p Eénpersoonsarrangement op aanvraag.

Inbegrepen:

Accommodatie, gids, alle transfers, maaltijden.

Niet Inbegrepen:

Internationale vluchten, tips, vergunningen.

Locatie: Noordwest Bosnia en Herzegovina

Capaciteit: 8 - 20 vissers per week

Beste Tijd: April tot midden July en van September tot eind October.

Vissoorten: Bruine- en regenboogforel en vlagzalm