Groenland

Groenland

Algemene Informatie

Groenland is een zeer bijzondere plek vanwege de visserij, het landschap, de lucht, het wild, de mensen, de geschiedenis en alles wat bezoekers fascineert die naar het grootste eiland ter wereld komen. Met deze reis kan WEEVZ u de kans geven om rivieren te verkennen die slechts door een handvol mensen zijn bevist. De beste manier om te bepalen of deze bestemming iets voor u is, is waarschijnlijk om ons te bellen. Maar voordat je dat doet, neem een kijkje op de foto's op deze pagina. Die kunnen je een idee geven van wat je te wachten staat. Neem contact met ons op voor gedetailleerde informatie en eerlijke antwoorden op eventuele vragen die u over deze bestemming zou kunnen hebben.

De reis

Onze gasten vliegen van Kopenhagen naar Sisimiut via Kangerlussuaq en daar vandaan per boot naar ons kamp. Onze kampen liggen in de meest ontzagwekkende omgeving die Groenland te bieden heeft en in echte wildernis. De toegankelijkheid is bijbehorend omslachtig. De boot zal zo dicht mogelijk bij de riviermond ankeren, vervolgens wordt je met een klein bootje naar de oever gebracht. Dit wordt gedaan met een skiff die achter de boot hangt.

Kenmerken van onze kampen

Bij Camp Erfalik is er een kleine hut om te rusten en te eten, plus een primitieve toilethut. Gasten slapen in hun eigen tent en op een kampeerbed, maar u moet uw eigen slaapzak meenemen. Het kamp is gelegen aan de riviermond, een paar honderd meter van het kamp loopt de rivier door een meer waar een boot ligt. De boot wordt gebruikt voor het groepsvervoer naar de hogere stukken van de rivier in de ochtend en avond, maar het is ook mogelijk om die afstand te lopen op andere tijden. Verder zijn er verschillende goede visplekken in de buurt van de meren, en het is ook mogelijk om te wandelen naar de naast gelegen rivier met fantastische visstekken in 1½ tot 2 uur. Bij Camp North mogen we geen vast kamp opzetten, dus we hebben een tent om in te verblijven en samen te eten, evenals een toilettent. Gasten slapen in hun eigen tent op een slaapmat (van de beste kwaliteit), maar u moet uw eigen slaapzak en een klein kussen meenemen, als u dit nodig hebt). Camp North stelt grotere eisen aan fysieke conditie en bereidheid om afstanden te lopen dan Erfalik. De goede visstekken kom je al tegen na een 40-45 minuten wandeling stroomopwaarts van het kamp. Als je het volledige voordeel van het gebied wilt hebben, moet je minstens een of meerdere keren gedurende de week een extra uur of meer op de zijrivier vissen, die een heel ander karakter heeft. Daarnaast proberen we altijd een boot klaar te hebben liggen in het meer, dat is ongeveer een uur lopen van het kamp, ​​voor een makkelijkere toegang tot de hogere rivier, waar het vissen ook ongelooflijk kan zijn.

Seizoen / Visssoorten

Groenland is een geweldige plek om te vliegvissen, maar alleen in de zomer! De arctic char begint eind juni de rivieren op te trekken, dus ons visseizoen opent begin juli. Het is een vrij kort seizoen, van begin juli tot eind augustus. In september begint de vis zich al voor te bereiden op de paaitijd en is het beter om ze met rust te laten. Er is geen andere vissoort dan de Arctic char die de rivieren in Groenland optrekt. Hoewel u de soort in de meeste grotere rivieren in Groenland vindt, zijn er maar een paar rivieren die goede vliegvismogelijkheden op grotere char van 2-5 kilo of meer bieden. Zoals bij andere salmonoïden zien we soms een tendens dat de grootste vissen de rivieren als eerste op komen maar het hele seizoen door wordt elke week een aantal grote vissen gevangen.

Prijzen:

6,5 dag vissen, 2 persoonskamer (gedeelde kamer in Kangerlussuaq), prive tent in kamp vanaf € 3500,- per persoon

Inbegrepen:

Vissen (zonder gids), twee overnachtingen in hotel (2 persoonskamer), u wordt opgehaald en afgezet op het vliegveld, prive tent in kamp, alle maaltijden in kamp, boot transfers, vluchten Kopenhagen/Denemarken – Sisimiut/Groenland en Sisimiut/Groenland - Kopenhagen/Denemarken

Niet inbegrepen:

Internationale vluchten naar en van Kopenhagen/Denemarken, frisdrank en alcoholische drankjes, maaltijden op reisdagen.