Norway

Gaula

Algemene Informatie

De Gaula is een van die Atlantische zalmrivieren die geen introductie behoeft en wordt beschouwd als een van Europa's beste zalmvislocaties. De Gaula is een van de vier grote zalmrivieren van Noorwegen die grote zalm tot zo'n 35 lbs op kan leveren. Het is een echt spectaculaire bestemming voor het vliegvissen. De rivier loopt door een bosgebied met charmante landelijke kleine bedrijven. Het is een idyllische locatie om te vissen op Atlantische zalm.

WEEVZ heeft een vergunning voor een privédeel van de rivier de Gaula van ongeveer 2 km. Het aantal vissers is beperkt tot maximaal 2. Het is klassiek vliegvissen op een enkele bank. Dit gedeelte van de Gaula heeft enkele zeer productieve pools. Verder zijn er opties voor grote bruine forel in aangrenzende rivieren en er ligt zelfs grote snoek te wachten op verborgen locaties! Combinaties worden op maat verzorgt; bijvoorbeeld 3 dagen zalmvissen plus twee dagen op forel en/of snoek. Het resultaat is een ongeëvenaarde viservaring op de Gaula waar gasten een grote kans hebben om (misschien wel hun eerste) Atlantische zalm te vangen met de vlieg. beginners zijn welkom en zelfs begeleiding kan op verzoek worden geregeld.

Vis Informatie

Het beste van dit stukje rivier is het feit dat de pool vlak voor het huis een pool is die meer dan 2 meter diep is. Zelfs wanneer de rivier laag is, staat er in deze pool genoeg water om er goed te kunnen vissen. De zalm moet een stroomversnelling passeren voordat ze in deze pool duiken om te rusten. Elke zalmvisser weet dat het niet veel beter wordt dan dit. In het begin van het seizoen, wanneer het water koud is, zullen grote vliegen (tot 3 inch) vaak goed werken. Als het seizoen vordert, moeten de vliegen kleiner zijn (maat 8 of 10).

Seizoen

Het seizoen begint begin juni en eindigt eind augustus. Meestal is juli de beste tijd, maar zolang er regen valt en de rivier van water voorziet zijn de kansen om hier zalm te vangen seer goed. De Gaula is een door regen gevoede rivier, dus de natuur beslist over het niveau van de rivier. In het vroege seizoen zullen de smeltende sneeuw en regen de niveaus hoog houden. Tijdens de zomer, wanneer de sneeuw in de bergen is verdwenen en het niet zoveel regent, kan het waterniveau dalen.

De Accommodatie

Gasten verblijven in een typisch Noors huis aan de oever van de rivier. Zittend op de veranda heb je een prachtig uitzicht over het beste pool van je eigen stukje Gaula. De accommodatie is self-catering. Het huis biedt plaats aan 4 personen. Er is een grote woonkamer, meerdere slaapkamers voor 1-2 personen, vriezer, toilet en douche. Gasten kunnen hun maaltijden bereiden in een een goed uitgeruste keuken, maar eten is niet bij de prijs inbegrepen.

Reis Informatie

Je kunt Langlete bereiken per auto of trein. Vliegen naar Oslo of een veerboot naar Oslo en met een huurauto vanuit Oslo reizen is een andere optie.

Prijs

Juni:
7 dagen vissen vanaf € 1250, - per persoon

Juli:
7 dagen vissen vanaf € 1700, - per persoon

Augustus:
7 dagen vissen vanaf € 1500, - per persoon

Inclusief:

Volledig ingericht huis met keuken, slaapkamers en badkamer. vergunning.

Niet Inclusief:

Staatsvergunning, eten en drinken.

Locatie: Langlete, Noorwegen

Capaciteit: 2 vissers per week

Beste Tijd: Juli.

Target species: Atlantische zalm