Portugal

100% op zicht vissen op karper in ondiep water!

Algemene Informatie

Vliegvissen op karper is heel spectaculair en nu beschikbaar voor iedereen op een van de beste plaatsen ter wereld. Stel je een land voor met een mediteraans klimaat, meer dan 250 dagen zon per jaar, waar je op zicht kunt vissen op wilde karper in ondiepe wateren. Dit land is Portugal.

In tegenstelling tot veel visbestemmingen die moeilijk te bereiken zijn, meer dan één reisdag kosten en diverse tussenstops hebben, is het heel gemakkelijk om naar Portugal te komen. De Internationale luchthaven van Lissabon (luchthaven van Portela) is het verbindingspunt tussen Europa, Amerika en Afrika. Alle grote luchtvaartmaatschappijen, inclusief goedkope luchtvaartmaatschappijen, vliegen dagelijks met rechtstreekse vluchten van en naar Lissabon. De lodge ligt op 1 uur en 30 minuten van de internationale luchthaven van Lissabon. Het visgebied bestrijkt een gebied van ongeveer 80 km ronfom de lodge.

Vis Informatie

Hier kunt u langs de waterlijnen wandelen of door een kunstmatig meer waden en karpers zien azen in water van enkele centimeters diep, soms met een deel van het lichaam uit het water. Maak de perfecte worp, presenteer de vlieg precies in zijn traject, je ziet de karper naar de vlieg zwemmen en ziet dat de vlieg zonder aarzeling wordt gepakt. Veel spectaculairder wordt het niet!

Karpervissen met de vlieg is de afgelopen jaren enorm geëvolueerd, en het groeiende aantal enthousiastelingen dat op deze vis jaagt doet dat om een reden. Het gedrag van wilde karpers, in optimale omstandigheden, biedt een unieke ervaring waarop je goed voorbereid moet zijn. Vissers die al op tropische soorten gevist hebben zoals bonefish, zullen verrast zijn door de overeenkomsten, niet alleen in hoe wilde karper reagert op vliegen, maar ook hun voederplaatsen en de stalkingtechniek die hier gebruikt wordt. In ondiep water veranderen karpers in demonen die je tot het uiterste kunnen drijven en ervoor kunnen zorgen dat je je haar wilt uittrekken, niet alleen vanwege zijn kracht, maar ook vanwege zijn roofzuchtige instincten of argwaan wanneer de vlieg recht voor zijn neus zakt.

Aan het einde van het karperseizoen tussen midden september en oktober is er nog een spannende visserij optie die we onze klanten kunnen bieden ... Vliegvissen voor Black Bass.

Seizoen:

Onze ervaren gidsen hebben sinds 2000 in dit gebied gevist en hebben de beste data gekozen voor de verschillende meren op basis van jarenlange ervaring. Het seizoen opent op 16 mei. De Carp On Fly Adventures trips lopen van 1 juni tot eind september. De visserij kan ook van 16 tot en met 31 mei, en ook in oktober, maar het hangt af van het waterniveau en de reizigers reisdata.

Er zijn twee ideale seizoenen om deze karpers te vangen. De eerste is tussen juni en juli, twee uitstekende maanden met warme en lange dagen, waarin de karper op elk moment van de dag in grote hoeveelheden langs de kusten te vinden is. Het niveau van water in de meren zal grotendeels afhangen van de hoeveelheid neerslag in de winter. Als het overvloedig is geweest, vindt u ondergelopen vegetatie langs de kusten. Deze vegetatie zorgt voor er voor dat de larpers gemakkelijker te benaderen zijn maar maken het moeilijker om de vlieg goed te presenteren, misschien ook wel vanwege de opwinding van het slechts drie meter verwijderd zijn van een grote karper. Het andere seizoen is tussen september en oktober, wanneer de dagen stil zijn, warm maar niet zo erg als tijdens de zomer. Dit is geen slechte zaak, integendeel. Naarmate de dagen koeler worden, koelt het water af en neemt de activiteit van de kleine karpers af, dus ze zullen in kleinere aantallen aanwezig zijn. Grote karpers zullen zeer actief zijn vanwege de noodzaak om grote hoeveelheden voedsel te eten om voor te bereiden op de winter.

De Accommodatie

Klanten verblijven in verschillende geusthouses, afhankelijk van beschikbaarheid en het aantal gasten. Onze hoofdlodge is Herdade da Mata waar we 6 vissers kunnen ontvangen. Als we meer dan 6 gasten hebben, hebben we verschillende andere guesthouses waar gasten hun vakantie kunnen doorbrengen.

Programma voor een vis expeditie van 4 dagen:

Dag 1 - Aankomst in Lissabon, waar vandaan je wordt overgebracht naar de lodge. Na het eten is het tijd om alles in orde te maken om te vissen.
Dag 2, 3, 4 and 5 - Ontwaak elke ochtend om 7.30 uur en geniet van een heerlijk ontbijt om 8.00 uur en vervolgens gaat u een dag vissen met gids, er wordt geluncht aan de rand van het water. De terugkeer naar de lodge is om 18.00 uur ongeveer en het diner is later op de avond. 'S Nachts zult u comfortabel slapen op uw eigen kamer.
Day 6 - Wakker worden en ontbijten voor uw transfer naar de internationale luchthaven van Lissabon voor de vlucht naar huis.

Prijzen:

Priijs per persoon:
7 nachten, 6 dagen vissen € 1200,-
6 nachten, 5 dagen vissen € 1050,-
5 nachten, 4 dagen vissen € 900,-
Eénpersoonsarrangement op aanvraag.

Inbegrepen:

Alle transfers, waaronder van en naar de luchthaven van Lissabon, transfers naar visplekken, accommodatie, gids, maaltijden.

Niet Inbegrepen:

Internationale vluchten, tips, drank.